A Bátrak újra úton vannak

Nem titok, hogy nagyon élvezzük azt, hogy újra együtt játszhatunk és színpadon lehetünk, így aztán 2016-ban, miközben dolgozunk az új albumon, igyekszünk minél többször találkozni veletek és egy-egy alkalom erejéig remek hangulatot kerekíteni a közös bulizásokból.

2016. 01. 08. Péntek - ROXXY MUSICAFE - TATABÁNYA

ELFSONG - CROSS BORNS - IDEAS KONCERT

Elfsong - Cross Borns - Ideas

 

A CROSS BORNS VISSZATÉRŐ KONCERTJE

2015.10.16. Esztergom - Sportalsó

(Cross Borns, Elfsong és a kiváló cimborák)

Esztergomban jártunk, a városban, ami különösen közel áll a szívünkhöz. Gyönyörű hely, itt a Duna partján, Magyarországon és régi kedves emlékek fűznek ide bennünket. Mindig szeretettel fogadtak és mindig remek hangulatú bulikat sikerült itt kerekíteni. A Sportalsó klub pedig egészen nyugodtan kijelentve, Magyarország kiváló koncerthelyszíneinek sorába tartozik. Sajnos nincs olyan sok, éppen ezért fontos elmondani, hogy az itt dolgozó emberek nagyszerű munkát végeznek. Méltó körülményeket teremtenek, és kellő figyelmet fordítanak a zenekarokra. Nagy-nagy köszönet illeti őket, mert nekik köszönhetően minden feltétel adott volt ahhoz, hogy egy igazán jó hangulatú visszatérő bulit adhassunk. Ugyan nem voltunk annyian, hogy ne fértünk volna el, ám a hangulat óriási volt. Tisztelettel és nagy-nagy csodálattal köszönjük nektek, hogy eljöttetek Békéscsabáról, Komáromból, Tatáról, Budapestről, Tatabányáról, Esztergomból... és még sorolhatnám tovább, ám a lényeg az, hogy Ti vagytok a legjobbak az egész világon!

(Cross Borns és Szabó Zotya, valamint Pintér Gábor barátaink)

Találkozunk legközelebb! A fotókat köszönjük Ricsinek és Gábornak!

 

 

Néhány érdekes tény

A levelek

Az évek során három levelet tulajdonítanak Hasfelmetsző Jacknek, vagyis feltételezik, hogy ezeket a leveleket a tettes írta és küldte el a hatóságoknak, illetve a londoni lapoknak.

A „Kedves Főnök”- levelet 1888. szeptember 27-én postázták a Központi Hírügynökség részére (Central News Agency), és szeptember 29-én továbbították a Scotland Yardra. A levelet azonban egészen addig nem vették komolyan, amíg szeptember 30-án meg nem találták Catherine Eddowes testét, akinek egyik fülét levágták, már nagyobb figyelmet szenteltek neki. Ettől kezdve hivatkoztak Hasfelmetsző Jackként a sorozatgyilkosra, és kapott nemzetközi figyelmet az eset.

A „Pimasz Jack”- levelet 1888. október 1-jén kapta meg a Központi Hírügynökség. Az írás jellege hasonló volt az előző levélben találhatóhoz, és a levél írója azt jelzi, hogy két áldozatot ölt meg közel egymáshoz. A levél valódinak tűnik, hiszen olyan részleteket árul el, amiről csak a Yard és a tettes tudhatott.

A „Pokolból”- levelet 1888. október 15-én postázták George Lusk, a Whitechapel negyed polgárőrségének elnöke részére. A kézírás eltérő volt az előző két levélhez képest, ám a levél egy kis dobozkával együtt érkezett, amelyben egy fél emberi vese lapult. Catherine Eddowes bal veséjét nem találták meg anno, feltételezték, hogy a gyilkos vitte magával. A vesét végül megvizsgálták és arra a véleményre jutottak, miszerint az egy 45 év körüli nő veséje volt, aki rendszeresen ivott. Ezért gondolták úgy a nyomozók, hogy az alkoholista és prostituált Eddowes veséje volt a dobozban


© Cross Borns 1997 - 2015
VADÁSZAT HÍV, HARC HEVE HAJT.