A Londoni Rém

Készítés alatt - megjelenik: 2018. február

 

The Book Of Lost Tales

Megjelent: 1998

Legend Of The Four Rings

Megjelent: 1999

Tales Of a Winter Nights

Megjelent: 2000

Kalandozás Középföldén

Megjelent: 2001 november, majd 2002 március

Álomföld

Megjelent:2003

Orion

Megjelent:2005

A Torony

Megjelent: 2006

Halhatatlan vágyódás

Megjelent: 2007

A Fiú és a Sárkány

Megjelent: 2009

Néhány érdekes tény

A levelek

Az évek során három levelet tulajdonítanak Hasfelmetsző Jacknek, vagyis feltételezik, hogy ezeket a leveleket a tettes írta és küldte el a hatóságoknak, illetve a londoni lapoknak.

A „Kedves Főnök”- levelet 1888. szeptember 27-én postázták a Központi Hírügynökség részére (Central News Agency), és szeptember 29-én továbbították a Scotland Yardra. A levelet azonban egészen addig nem vették komolyan, amíg szeptember 30-án meg nem találták Catherine Eddowes testét, akinek egyik fülét levágták, már nagyobb figyelmet szenteltek neki. Ettől kezdve hivatkoztak Hasfelmetsző Jackként a sorozatgyilkosra, és kapott nemzetközi figyelmet az eset.

A „Pimasz Jack”- levelet 1888. október 1-jén kapta meg a Központi Hírügynökség. Az írás jellege hasonló volt az előző levélben találhatóhoz, és a levél írója azt jelzi, hogy két áldozatot ölt meg közel egymáshoz. A levél valódinak tűnik, hiszen olyan részleteket árul el, amiről csak a Yard és a tettes tudhatott.

A „Pokolból”- levelet 1888. október 15-én postázták George Lusk, a Whitechapel negyed polgárőrségének elnöke részére. A kézírás eltérő volt az előző két levélhez képest, ám a levél egy kis dobozkával együtt érkezett, amelyben egy fél emberi vese lapult. Catherine Eddowes bal veséjét nem találták meg anno, feltételezték, hogy a gyilkos vitte magával. A vesét végül megvizsgálták és arra a véleményre jutottak, miszerint az egy 45 év körüli nő veséje volt, aki rendszeresen ivott. Ezért gondolták úgy a nyomozók, hogy az alkoholista és prostituált Eddowes veséje volt a dobozban


© Cross Borns 1997 - 2015
VADÁSZAT HÍV, HARC HEVE HAJT.